Bencana Alam Terbesar

5:01 PTG Edit This 0 Comments »
Apakah ada kaitan dengan fenomena bulan senyum dan 2 bintang malam 


Oleh itu, BACALAH DENGAN NAMA ALLAH. 

Wallahu'alam. 

Sekadar renungan dan iktibar... 

Ust.Harun Din .. korang kenal kan ?? dlm ceramah dia,ade mmbace sbuah 
artkel yg mncritakan bhw dunia ni da nk kiamat ... planet mrikh (planet 
ke4 n plg dekat ngan bumi) tlh mngalami psingn yg tbalik pd bln sept 
lpas. maknenye ... planet yg dkat dgnnye jgak (bumi la) akan brtukar 
arah prgerakan dia gak. maka pd saat tu akn terjadi kjadian mthari 
tggelam sblah timur. (tnda2 bsar kiamt)...ingat, matahari terbit sbelah 
barat, pintu taubat da ditutup. x de harapan daa laa!! maklumat ni gak 
tlh dhentikan pnyebrannya oleh NASA krna akn mnguntungkan pihak islam. 
tolong sebarkan ye tuk kmaslhtn kiter bersama... wassalam (sebar la bnde 
nih wehh smentara ade mase) 

Untuk pengetahuan smua, sebuah planet bernama Nibiru  atau planet x(oleh 
NASA) sedang melengkapkan putaran orbitnya yang berlaku setiap 3600 
tahun. planet ini 100 kali ganda besar bumi dan sama besar dengan planet 
jupiter( musytari). dijangkakan pada 21/12/2012 planet ini akan memberi 
kesan paling dahsyat kepada bumi dengan memutarkan kutub2 ke kedudukan 
terbalik( polar shifting) yang dijangkakan o NASA. bulan mei 2009 nanti 
planet ini akan jelas kelihatan oleh semua pnduduk bumi..so sama2 kita 
nantikan... 

mereka mengaitkan peristiwa ini seperti yang pernah berlaku banjir besar 
zaman Nabi Nuh AS dahulu..planet ini tak menghentam bumi tapi tarikan 
gravitinya yang sangat kuat akan mengganggu bumi.ia hanya akan lalu 
diantara bumi dan matahari dimana kecerahannya berwarna kemerah-merahan 
seakan-akan anak matahari.(tanda besar kiamat? objek merah di langit 
kelihatan AS dan negara2 barat lain sedang sibuk membuat persiapan 
menghadapi keadaan ini dengan membina beberapa penempatan sementara di 
banjaran2 gunung lengkap dengan makanan yang mampu bertahan 3 tahun 
kerana dianggarkan 2/3 penduduk bumi akan lenyap. di norway misalnya 
mereka membina sebuah gudang menyimpan segala biji benih di sebuah bukit 
lengkap dengan ciri2 keselamatan dan dari ancaman bencana(rujuk paper 
bulan februari, kosmo, BH n lain2) 

Untuk rujukan penuh sila cari kat mana2 web tentang NIBIRU or video kat 
youtube (nak forward besar sgt)..benarlah kata2 RASULULLAH satu ari 
nanti bumi akan hancur dan satu zaman dipanggil back to ancient berlaku 
di mana segala teknologi pupus dan manusia akan kembali seperti zaman 
purba, berperang dengan pedang cara kuno. jadi bersedialah kita umat 
islam...ALLAHHUAKBAR 

lain-lain artikel tentang kiamat..... 

Kajian... ALLAH je mengetahui.. .. 
Assalamualaikum ..... 

* a) Mengikut hadith umat Rasulullah akan hidup selama 1500 tahun... 
sekarang sudah 1439 = 426 + 13 tahun hijrah.... daripada ini kita 
ketahui kita akan bertahan dalam masa 61 tahun lagi.. Jikalau ini benar, 
bumi akan kiamat pada tahun 2066... 

* b) Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripada 
bumi yang menghala ke bumi.. Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akan 
melanggar bumi pada tahun 2014. Amerika akan cuba untuk menukarkan 
orbitnya dengan menembaknya dengan sebuah roket... Dan saintis juga 
telah menjumpai sebuah planet yang juga akan menghentam bumi... Ia 
dianggarkan akan melanggar bumi dalam masa 60 tahun lagi.. Dan planet 
ini lebih besar daripada bumi... Jikalau ini benar, dunia akan musnah 
pada tahun 2065..... 

* c) Dan dikatakan kuasa Israel akan mencapai puncaknya pada tahun 
2007.... Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14 tahun, iaitu tahun 2022, 
disebabkan oleh penurunan semula Nabi Isa..... . Dan hadith mengatakan 
bahawa Nabi Isa hanya akan hidup selama 40 tahun dan dunia akan kiamat 
pada hari Nabi Isa wafat.. Jikalau ini benar dunia akan kiamat pada 
tahun 2062... Dianggarkan Bumi Akan Kiamat Antara Tahun 2062-2066... 

* Wallahu'alam. .. Semua ini telah dikaji... Dan yang dipercayai paling 
tepat ialah hadith yang mengatakan bahawa umat Rasulullah akan bertahan 
selama 1500 tahun... Kita telah berada di bumi ini selama 1439 tahun... 
Cubalah anda kirakan sendiri... 

Beribadatlah wahai umat Islam sekalian... Ini adalah antara 
berpuluh-puluh artikel di internet yg seperti ini.. Dan jangan tunggu 
artikel seperti ini dikeluarkan baru kita nak buat amal. Benda ni dah 
diajar sejak kita kecil lagi. K iamat pasti tiba. hanya orang yang leka 
dengan dunia shj yang akan rugi. berhibur tidak salah tapi jangan lupa 
apa yang disuruh oleh Allah. Patuhi suruhan Allah dan tinggalkan yang 
mungkar. dan korang jangan risaula....aman dunia akhirat..sama- sama 
kita doakan kesejahteraan untuk semua umat Islam..   
Wahai saudara2, shabat2 dan teman2 bacalah email ini dengan mata 
hatimu... Baca dan FAHAMI & DALAMI lah AL-QURAN panduan hidup bahagia 
dunia hingga akhirat. 

TOLONGLAH DALAMI MAKSUD SURAH ASY SYAMS, insyaAllah pintu hatimuakan 
terbuka, kerana Surah ini merupakan sumpah Allah. 

Hamba hanya menyampaikan apa yang hamba tahu, sesungguhnya Yang Maha 
Mengetehui itu adalah Allah kerana itu adalah salah satu daripada 
sifat-sifatNya yang 99 itu. Kita sebagai makhluknya yang merupakan 
khalifah di muka bumi ini sesungguhnya mempunyai sedikit percikan 
daripada 99 Sifat-Sifat Allah itu. Jika kita makhluknya melanggari 99 
Sifat-Sifat Allah itu sesungguhnya kita telahpun melanggari perintah 
Allah itu sendiri. Sesungguhnya kata hati yang berdetik hanya sekali itu 
adalah amat benar datang daripada Allah. Apabila hati kita itu banyak 
kata-kata mengiakan atau menidakkan apa yang terdetik sekali itu, maka 
itu adalah nafsu kita sendiri dengan diikuti oleh bisikan syaitan yang 
direjam.

0 ulasan: