aarrr penatnyeeeeee

4:53 PTG Posted In Edit This 0 Comments »
hari ni asal la dah la penat
kawan pulak tak datang
keje menimbun2
dah la lapooo
dari pagi tak makannn
aarrrrrrrrr
makan hatiii
betullllllllll

hari ini

4:40 PTG Posted In Edit This 0 Comments »
erm
banyak nye keje nak kene buattttttttttttttttt
akit kepala
perut dah lapo
tak tak apela
janji keje siap balik umahhh masak
duit dah la tinggal berape hinggit je niii
erm harap2 dapat la beli bende yang ku idamidamkan
hehhe
nak final exam tapi keje banyak nak kene buattt
arrrrrrr
huhuhu

cinta

9:35 PG Posted In Edit This 0 Comments »

Cinta

Layak kan diriku untukmencintai seorang lelaki

Siapakah diriku di mata mereka

Mungkin mata mereka jelak untuk melihat diri ini

Aku tahu siapakah  diriku

Yang serba kekurangan

Yang lemah

Ku tahu diriku

Ku tahu diri ku tidak menawan

Ku tahu aku adalah diri kuu

Aku jujur pada semua

Aku jujur pada ikatan persahabatan

Aku tulus dalam perhubungan

Aku tahu ade yang salah erti dengan sikap kuuu

Tapi tahu kah mereka

Hati ini menangis

Untuk meminta sebuah kasih

Meminta dicintai dengan ketulusan hati

Menerima seadanye diri ku

Tapi apakan daya

Aku tidak mampu untuk membiarkan mereka

Menilai diri ku

Tapi hati kecil ini sering menangis

Tanpa siapa memperdulikan

DiKala  diriku senyum, hati ku menangis

Dikala diriku ketawa, hati ku sedih,

Ku hanya dapat menyembunyikan segala penderitaan ku

Dengan hanya sebuah senyuman,

Kerna ku tahu diri ku perlu tabah,

Demi melangkah masa yang makin jauh,

Kerna ku tahu

Segala yang berlaku ada hikmahnya

Yang hanya allah sahaja yang maha mengetahui akan kebenaran itu.

HAIIII raya dah nak dekat

3:25 PTG Posted In Edit This 0 Comments »
hai
salam
raya nak dekat ni kuih raya satu pun tak buat
baju raye emmmm
dah siap 6 pasang jangan jelous
heheh tapi macam biasa la ida duk umah je
dah besaq ni segan la cek
heheheh

sup utara

8:42 PG Edit This 1 Comment »
Ha kita sambung balik resepi yang tertangguh haritu.

Resepi Bihun Sup Utara

Bahan-bahan sup: untuk 10 0rang
1 kg tulang
1½ kg daging
½ kg daging cincang
Kayu manis
Bunga lawang
Bunga cengkih

buah pelaga
2 suduLada hitam
½ sudu Lada putih
2 uncang sup bunjut tulang
Garam kasar
Halia
Lengkuas
Serai( jika perlu)
Jintan manis
Serbuk perasa

Bahan-bahan tumis
Minyak
20 ulas Bawang merah (dipotong nipis)
10 ulas bawang putih(dipotong nipis)
Kayu manis
Bunga lawang
Bunga cengkih
Halia( dipotong nipis-nipis)

Bahan-bahan untuk sambal
1 ulas bawang bawang besar
RM 1 Cili kering ( dibelnder bersama bawang besar)
Gula kabung
Gula putih
Garam
Sos cili
2 ulas Bawang putih
4 ulas Bawang merah

Bahan-bahan untuk hiasan
Daun bawang
Daun sup
Lobak masin atau lobak manis(digoreng n tos)
Bawang goreng

Cara-cara memasak
1. Sediakan periuk dan masukkan setengah periuk dengan diisi air biarkan ia mendidih dan masukkan tulang dang daging yang dipotong.
2. Masukkan kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang jintan manis lada hitam dan masukkan sudu atau garpu kedalam [periuk supaya daging cepat empuk.
3. Biarkan daging direbus sehingga empuk selama 4 jam. Baru masukkan garam kasar sehingga secukup rasa.
4. Tumis bawang putih , bawang merah bunga cengkih , bunga lawang,kayu manis dan halis sehingga naik baud an kuning-kuningan dan masukkan kedalam sup yang dimasak bersama dengan minyak yang ditumis tadi.

Masak sambal
1. Tumiskan bawang putih dan bawang merah. Masukkan cili yang telah diblender tadi. Masak sehingga pecah minyak .
2. Kemudian masukkan gula, garam sili sos dan gula kabung. Sediap sedia untuk dihidangkan.

Cara menghias
1. Sediakan mangkuk masukkan bihun, sup tulang .
2. Masukkan daun bawang, daun sup m bawang goreng,lobak masin dan sambal yang telah dimasak keatas bihun.
3. Selamat mencuba.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan sila hubungi di talian 0122611052 atau ke email :
asyeida@yahoo.com
asyeida@gmail.com
atau ke laman
friendster, myspace, tagged

untuk memberi komen

sup utara

8:42 PG Edit This 0 Comments »
ha kita sambung balik ye pasal resepi haritu.

Resepi masakan bihun sup utara

1:20 PTG Edit This 0 Comments »
ha sape tau n dah pekena ngan bihun sup utara ni mesti terliur kan
ok la ida nak peturun kan resepi ida kat korang
mane la tahu dah dekat nak raye ni mesti ade nak bukak open house n ade yang close house hahahah
sebab budjet lariiii anak buah ramai balik kg blanja besar ......
ok la kita start dengan bahan-bahan dia dulu ekkk

bahan-bahan dia
2 kg tulang hancur
2 kg daging hancur
1 kg daging biasa
1/2 kg paru-paru
1/2 kg perut
1 inci lengkuas
kulit kayu manis
3 bungkus sup tulang bunjut
bunga lawang
jintan manis
lada hitam
halia
garam kasar
serbuk perasa hilal
air
bawang merah
bawang putih

bahan-bahan untuk celur bihun
bihun
serbuk kunyit

bahan-bahan untuk hiasan
daun sup
daun bawang
bawang goreng
lobak masin or manis(digoreng terlebih dahulu dan dipotong kecil-kecil)

bahan-bahan sambal
cili kering
gula pasir'
gula melaka atau gula kabung
garam
cili sos

Cara masak
  1. Didihkan dulu air sebanyak separuh periuk
  2. Masukkan tulang, perut,paru-paru dan daging yang dipotong ke dalam periuk tadi dan dibiarkan masak sehingga empuk dalam masa 2 jam tanpa memasukkan garam dan sup bunjut. petua nak cepat empuk masukkan garpu atau sudu kedalam periuk tersebut.
  3. Daging dah empuk baru masukkan lada hitam, jintan manis ,garam kasar dan serbuk perasa hilal.
  4. Tumiskan bawang putih, bawang merah berserta halia kulit kayu manis, bunga lawang. goreng sampai kuning dan masukkan kedalam sup

ok nanti saye sambung ade klas la


best lagu bosson

4:00 PTG Edit This 0 Comments »
I Beliveby bosson
You say of love
There's no such thing
You've only known
The pain it brings
You question why
I give your heart
You stay alone
You stay apart
I've seen
I know
I trust
I feel
Love is alive and for real
And I believe
I believe in love
I believe two hearts
Can learn to beat as one
And I believe
I believe that time
Can tie your soul to mine
I see the doubt there in your eyes
But I believe (in love)
I know you're scared
I understand
Please take my word
And take my hand
If there's no faith
Inside of you
I can believe
Enough for two
I've seen
I know
I feel
I trust
Love has a future for us
[CHORUS]
I believe I believe in love
Two hearts can beat as one
I believe I believe that time
Can tie your soul to mine

ida suka lagu ni

2:30 PTG Edit This 0 Comments »
Love Story (where do i begin)by Andy Williams
Where do I begin
To tell the story of how great a love can be
The sweet love story that is older than the sea
The simple truth about the love she brings to me
Where do I start

With her first hello
She gave new meaning to this empty world of mine
There?d never be another love, another time
She came into my life and made the living fine
She fills my heart

She fills my heart with very special things
With angels? songs , with wild imaginings
She fills my soul with so much love
That anywhere I go I?m never lonely
With her around, who could be lonely
I reach for her hand-it?s always there

How long does it last
Can love be measured by the hours in a day
I have no answers now but this much I can say
I know I?ll need her till the stars all burn away
And she?ll be there

How long does it last
Can love be measured by the hours in a day
I have no answers now but this much I can say
I know I?ll need her till the stars all burn away
And she?ll be there

boring nyeeeeee

3:24 PTG Posted In Edit This 0 Comments »
asal la harini boring sangat nak guna wireless dah la payah.
boringnyeeee.
aa ade cete pasal seorang lelaki ni. erm nak cakap macam mane' kami kenal baru je seminggu so bertukar2 no hp tapi biasa la laki ni cepat sangat tindak balas dia kang iada cakap lain dia aggap lain.korang tau2 la kalau laki dah berumur 30an hahah
ida rase takut pun ade macam2 perasaan ade.